Keramiske lejer

PRONOR din partner

Har du ekstreme driftsmiljøer er keramiske lejer løsningen. PRONOR IndustriTeknik lagerfører et bredt udvalg af keramiske lejer og kan fra dag til dag ombygge din motor til keramiske lejer.

De keramiske kugler i et keramisk leje er ikke ledende og har en isoleringsevne på minimum 2,5 kV. Dermed kan der ikke opstå strømskader i lejet, som ofte er tilfældet ved drift med frekvensomformer. Keramiske lejer er desuden velegnet til forurenede miljøer, hvor partikler eller vand trænger ind i lejet og påvirker lejets performance.
Med keramiske lejer forbedres levetiden typisk 4-8 gange. Lejernes levetid betyder rigtig meget for produktionsvirksomhedens samlede driftsøkonomi. Omkostninger til udskiftning af lejer i timer, følgematerialer og produktionsstop er store, og kan reduceres væsentligt.

Keramiske lejer har lavere energitab end tilsvarende lejer med stålkugler. Omregnet til virkningsgrader betyder det, at motorer med keramiske lejer får øget virkningsgraden 0,7-1,3 procentpoint på de mindste motorer og 0,2-0,4 procentpoint på motorer fra 90 kW og større.
De keramiske kugler ekspanderer kun en fjerdedel i forhold til stålkugler, ligesom de ikke svejser fast på lejets løbebaner. Derfor er keramiske kuglelejer velegnet til drift miljøer ved høje temperaturer.

tal med den rigtige fagmand

Vær sikker på at komme til at tale med den helt rigtige medarbejder, når det handler om     Optimering & Rådgivning.